Színház..az egész világ

Kecskeméti Katona József Színház

Kecskemét, ahol a világot jelentő deszkákat koptatom...


Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi -Isten pénze

Főhősünk, Scrooge szerint az ember annyit ér, amennyi pénze van. 

Felesleges is hosszasan taglalni, hogy ezzel a felfogással milyen egyéb jellemvonások tarkítják az eredetileg Charles Dickens által megteremtett figurát. Elég az hozzá, hogy a karácsonynak már a gondolatától is rosszul van és az egész szeretet-ünnepre csak mint bosszantó hercehurcára tekint, elutasítva minden feléje irányuló kedvességet.
Ám az utolsó óra mindenkit számadásra kényszerít és a visszafordíthatatlan pillanatban még a szegény gazdag vállalkozó is elszörnyedve tekint vissza üres, rideg és szeretettelen életére. Ezen az úton kísérjük el őt, szebbnél szebb dalok, tanulságos történetek, érdekes figurák társaságában. A siker záloga pedig nem más, mint a Müller Péter, Müller Péter Sziámi és Tolcsvay László alkotta szerzőtrió.

 A szereposztásokban én...és gyermekeim is...keress meg minket  :))

 

A plakátember
 
 
Kecskeméti Katona József Színház
 

Németh VirágBorban él az élet

Nagyszínház
Lovagrendi operettgála

A világhírű kecskeméti szőlész-borász, Mathiász János életét ismerhetik meg a nézők a Borban él az élet című zenés gálaműsorban. A produkció bérleten kívüli előadásként látható.

A történet Katonatelepen játszódik a századfordulón. Mathiász János a pusztító vész, a filoxéra megállításán dolgozik.

 A hírnévvel mit sem törődő tudós férfinak azonban családi problémáira is megoldást kell találnia.

 

 

A bor mellé persze szép nóták is járnak. A produkcióban olyan bordalok hangzanak el, melyeket – a jófajta borhoz hasonlóan – ismernek a világon mindenhol. Felcsendül többek között a Csak egy cseppet ittam…, a Délibábos Hortobágyon…, az Egy kis itóka, ha bennem van…, az Úgy szeretek részeg lenni…, és más ismert operett-sláger társaságában nemzetünk egyik leghíresebb operarészlete, a Bánk bán Bordala is.

A hírös város hírös lakója, Mathiász János életművét a világ számos pontján ismerik, a nevével fémjelzett szőlőfajták, borok minden földrészen sikeresek. Kiemelkedő munkásságát sok helyen a magyarsággal azonosítják; a fajták, amelyek nemesítői munkásságának mérföldkövei, a mai napig zömmel fellelhetők a világban, így a világ-tudás részei is egyben.

Igazán kijárt már neki egy olyan műsor, mely méltó emléket állít e kornak és e vidéknek, és nem utolsósorban magának az embernek. A kecskeméti Katona József színház gálaműsorral tiszteleg Mathiász János életműve előtt, hiszen borban él az élet!

A bor pedig nótaszóval az igazi! A gálát olyan bordalok tarkítják, melyeket szintén ismernek a világon mindenhol.

Minden előadáson borkóstolás!

 


Táncolják a Kecskemét City Balett tagjai
Közreműködik a színház meghívott zenekara
 
Borban...az olvasópróba...